Ieteikumi

Mūžīgi aktuālā tēma – aizkari un apkure

blogs radiators aizkari 10
Ko darīt apkures laikā?

Aizkari ir būtisks interjera dizaina elements. Ar atbilstošu krāsu, materiālu un dizaina izvēli ir iespējams radīt īpašu noskaņu, lai telpā mēs justos ērti un patīkami. Ar aizkaru palīdzību telpā var ienest mājīgumu, papildināt interjera iekārtojumu, piešķirt akcentu, vai arī noslēpt kādu nepilnību. Aizkaru dizains ir rūpīgi jāapdomā, lai tie ne tikai labi iekļautos kopējā telpas dizainā, bet arī veiksmīgi kalpotu un pildītu nepieciešamās funkcijas.

Kādu aizkaru garumu izvēlēties?

Izvēloties aizkaru auduma materiālu un gatavā aizkara garumu, jāņem vērā dažādi faktori. Loga izmērs, griestu augstums, telpas lielums, mēbeļu izkārtojums, un citi interjera elementi. Ņemot vērā šos faktorus, aizkaru garumu nepieciešams plānot tā, lai tie iederētos interjerā, vienlaikus praktiski pildītu savu funkciju. Taču kādu aizkaru garumu izvēlēties, ja apakšā ir radiators? Ziemas sezonā šis jautājums kļūst ļoti aktuāls.

Ja vēlaties, lai telpa gūtu labumu no radiatora radītā siltuma, viens acīmredzams variants ir izvēlēties īsus aizkarus, kas beidzas virs palodzes. Šāda dizaina aizkari ir praktiska izvēle, jo pilna garuma aizkari līdz grīdai var darboties kā barjera, neļaujot radiatora siltumam cirkulēt telpā. Naktī, aizverot aizkarus, radiatora siltums neiekļūst telpā un lielākā daļa no tā izplūst tieši pa logu. Tā var būt neefektīva enerģijas izmantošana un līdzekļu izšķiešana ilgtermiņā.

Taču ko darīt, ja nevēlamies atteikties no gariem aizkariem? Mēs to ļoti labi saprotam, jo atbilstošs aizkaru dizains nodrošina daudz vairāk nekā vienkāršu funkcionalitāti. Nereti logu noformējums darbojas kā galvenais telpas fokuss. Šī iemesla dēļ jūs, iespējams, nevēlaties atteikties no aizkariem līdz grīdai, pat ja tie nosedz radiatorus. Ir daži varianti ko varam darīt, lai gatavie aizkari netraucētu radiatora radītā siltuma cirkulācijai un vienlaikus telpa nezaudētu savu estētisko izskatu.

Ko darīt, lai aizkari netraucētu siltuma cirkulācijai telpā?

Vispirms, plānojot loga noformējumu, aizkaru sliedes vai stangas novietojumu, nepieciešams ņemt vērā radiatora un palodzes izvirzījumu. Tāpat ņemot vērā aizkara auduma materiālu un vēlamā savilkuma un lokas lielumu, aizkarus jāplāno piekārt pie grieztiem vai sienas nedaudz tālāk no loga, lai aizkars nepieskartos pie radiatora, kā arī, lai neuzsēžas uz tā. Tas nodrošinās brīvāku gaisa cirkulāciju, kā arī mazinās ugunsdrošības risku.

Uz apkures sezonas laiku var izmantot aizkaru atsaites un magnētus. Ar magnētu palīdzību, aizkarus var pacelt augšā un sakārtot tā, lai tie neaizsegtu radiatoru, kā arī izskatītos glīti. Aizkaru magnētu var izmantot dažādos veidos. Ar tā palīdzību aizkarus var pacelt no apakšas uz augšu, saņemt no sāniem, veidojot skaistu drapējumu. Šis ir risinājums, kas ir gan praktisks, gan dekoratīvs. Šiem vienkāršajiem, bet daudzpusīgajiem aizkaru magnētiem ir pievilcīgs un mūsdienīgs izskats, tie piemēroti viesistabai, guļamistabai, virtuvei, ēdamistabai, vannas istabai, birojiem vai studijām. Aizkaru magnēts ir piemērots arī slīpu logu aizkaru atsiešanai, fiksēšanai. Atkarībā no magnēta stipruma un izturības, tie piemēroti gan plāniem un viegliem aizkariem, gan bieziem nakts aizkariem.

Ne vienmēr logiem ir nepieciešami aizkari. Atkarībā no telpas interjera un stila, žalūzijas var būt gan ļoti praktiska, gan moderna izvēle. Žalūzija apvienojumā ar dienas aizkaru šobrīd ir ļoti aktuāla un pieprasīta izvēle. Aizvērtas žalūzijas naktī nodrošina nepieciešamo privātumu, taču dienas laikā žalūzijas var pacelt un plānais dienas aizkars kalpo kā dekoratīvs loga noformējums. Mēs piedāvājam visdažādākos dizaina un tehniskos risinājumus gan aizkariem, gan žalūzijām. Pieejama plaša audumu izvēle, kā arī dažādi žalūziju veidi un funkcijas ko tās pilda, lai nodrošinātu atbilstošu logu noformējumu ikviena vēlmēm un vajadzībām.

Aizkari un žalūzijas kalpo daudziem mērķiem, tie pilda gan estētiskas, gan praktiskas funkcijas interjerā. Priecāsimies palīdzēt un radīt logu noformējumu, kas atbilst interjeram un kalpotu arī praktiskiem nolūkiem. Nodrošinām aizkaru dizaina un šūšanas, kā arī žalūziju un stangu uzstādīšanas pakalpojumus Valmierā, Smiltenē, Gulbenē, Alūksnē, Siguldā, Cēsīs, Valkā un Balvos, kā arī citviet. Piedāvājam konsultāciju gan salonos uz vietas, gan izbraukumā pie klienta. Veicam dizaina izstrādi, aizkara modelēšanu, šūšanu un uzstādīšanu. Palīdzēsim izvēlēties audumus un krāsas, lai gatavie aizkari būtu saskaņā ar interjera stilu un toņiem. Piedāvājam arī telpu baldahīnu un dažādu interjera dekoratīvo elementu projektēšanu, modelēšanu un šūšanu.

Gaidīsim tevi ciemos!